Nye salonger med gamle dører

Bak to gamle dobbeltdører fra Materialbanken, skrus tiden 200 år tilbake.

TEKST OG FOTO: TELLUS KOMMUNIKASJON

Vi befinner oss i Reymerts Salonger, de nye selskapslokalene til Rederiet Hotell i Farsund. Skjønt, å kalle rommet nytt kan fort bli oppfattet som en fornærmelse.

For Glastad-familien, som eier bygget, har sammen med hotelldirektør Therese Bolette Malmo og håndverkere fra Bjørndal Vedlikehold gjort sitt ytterste for å bevare preget av en stue fra 1800-tallets Farsund. Med nøye utvalgte tapeter i gammel stil og et rikt utvalg av antikke stoler, bord, sofaer, speil, bilder og bestefarsklokker.

KJØP GAMLE DØRER HER

I DEN ENE delen av salongen er det innredet en bestestue, i den andre kan det dekkes til festbord for opptil 40 personer.

– Her har vi hatt konfirmasjoner og bryllupsfester. Lokalene egner seg ypperlig til små og store selskaper. Dessuten har vi toppmoderne AV-utstyr til kurs og konferanser, forteller Malmo.

HUN LEGGER ikke skjul på at mange gjester lar seg begeistre av omgivelsene.

– Tanken har vært å gjenskape 1800-tallet ettersom Reymers Hus er fra den tiden, eller fra «de hvite seils tid» som vi kaller det her på Rederiet. Det synes jeg at vi har klart veldig godt. Vi brukte mye tid på å finne de rette tapetene. Noen av møblene har vi kjøpt, andre har vi fått, sier Malmo.

LES OGSÅ: TEGLSTEINSVEGG À LA SAN FRANSISCO

De to dobbeltdørene som markerer inngangen til salongen, er levert av Materialbanken for bygningsvern – men ser ut som de alltid har vært der.

– Uten Materialbanken ville resultatet aldri blitt så bra. I tillegg til at dørene er så fine, er det supert med gjenbruk, sier Malmo.

REYMERTS HUS har en sentral plass i Farsund sentrum, med utsikt mot byens torv og havnebasseng. Der selskapslokalene er nå, drev Christian Reymert bokhandel i mange år – mens han og familien bodde i etasjen over.

Da Glastad-familien kjøpte bygningen i 2008, ble den en del av Rederiet Hotell. En moderne foajé binder Reymerts Hus sammen med det tidligere administrasjonsbygget til Mosvold Rederi. Første etasje ble leid ut til klesbutikken GiGi de første årene, men i 2019 åpnet selskapslokalene for publikum.

LES OGSÅ: DEN GAMLE SKIFEREN ER HUSETS SMYKKE

Hotellet har til i tillegg til restaurant totalt 17 overnattingsrom, hvor av fem er i det gamle trehuset. Også her er mye av særpreget fra fordums tider bevart. Blant annet er tømmerveggene grundig restaurert.

– Dette er ikke noe A4-hotell, det er helt sikkert. Men at det er så annerledes, gjør det ekstra gøy å drive det, smiler Malmo.

Andre innlegg

Følg byggeprosessen skritt for skritt!

Følg byggeprosessen skritt for skritt!

I 2023 starter vi byggingen av 2. etasje, også kalt toppetasjen, på «løa» som er ett av byggene våre.
I denne artikkelen vil det stadig komme nye oppdateringer fra byggingen av toppetasjen.

En kreativ materialbank

En kreativ materialbank

I Tromsø åpnet Materialbanken for kreative prosjekter tidligere i høst. Dette skal være en arena for gratis omsetning og oppbevaring av materialer til kunstnere, enkeltpersoner og mindre aktører som har et prosjekt.