Bærekraft og sirkulære løsninger

Mandag 13. juni 2022 hadde vi besøk av flere aktører fra tre- og byggebransjen. Sammen med Tre på Agder holdt vi både foredrag og omvisning i Materialbanken.

Foto: Margrete Ytterdahl Bjørndal

Målet med arrangementet var å få aktører i tre- og byggebransjen til å hente inspirasjon fra oss. Vi ønsker å gjøre arbeidet vårt kjent, og at flere – både enkeltpersoner, kunder, fagfolk, kommuner og fylker skal få øynene opp for gjenbruk og ombruk av materiale. Vi vil at folk skal kopiere konseptet, og at det skal sprette opp flere slike materialbanker i landet!

Vi hadde da med oss Liv Strand fra Tre på Agder (bildet til høyre), og Kristine Nore fra SirkTRE holdt foredrag om deres arbeid og visjon.

Lister24 var også innom omvisningen. Les mer om dagen her.

Foto: Margrete Ytterdahl Bjørndal
Dårlig vær hadde ingenting å si på omvisninga.
Foto: Margrete Ytterdahl Bjørndal
Erik Bjørndal i dialog med Kristin Nore fra SirkTRE (t.v.), byantikvar i Kristiansand kommune, Jorunn Monrad og Liv Strand (t.h.) fra Tre på Agder.
Foto: Margrete Ytterdahl Bjørndal

Gøy at så mange ville komme i dag – både fra nærområdet og langveis ifra! Vi fikk mange gode diskusjoner om arbeidet videre!

Andre innlegg

Ny container for materialgjenbruk

Ny container for materialgjenbruk

Bjørndal Vedlikehold håper å kunne gjenbruke enda mer, etter at de i samarbeid med renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal har fått sette opp en innsamlingscontainer på Skjoldnes i Farsund kommune. (Lister, Ruben Duvold, 14.06.2023)